Nog maar vier en een halve week te gaan……… - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Annemarie Stoter - WaarBenJij.nu Nog maar vier en een halve week te gaan……… - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Annemarie Stoter - WaarBenJij.nu

Nog maar vier en een halve week te gaan………

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie

28 April 2005 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Hoi!

Goed, waarschijnlijk heb ik deze keer minder te vertellen in vergelijking met mijn vorige bericht toen we vakantie hadden in Kaapstad.

Ik ben de afgelopen tijd lekker druk geweest met het onderzoek. We hebben opnieuw telefonische interviews gedaan, daarnaast hebben we gediscusieerd hoe ons onderzoek er verder uit zal zien. In het begin hadden we een planning gemaakt, maar die is in de loop der tijd enigszins veranderd. We hadden in die planning opgenomen dat we na de telefonische interviews, diepte interviews zouden gaan doen; de studenten bezoeken, zodat je ‘face to face’ met ze doorkan praten over de dingen die we gehaald hebben uit de telefonische interviews. We zouden dan dus nog door Zuid-Afrika gaan touren (vliegen) voor die bezoekjes. Maar helaas……gezien de tijd zit dat er niet meer in……jammerjammer. We gaan nu docenten en mentoren telefonisch interviewen om meer data te krijgen en daarna zullen we starten met het trekken van conclusies en het schrijven van een raport, aanbevelingen voor de opleiding. Ja, we werken nu dus echt toe naar het eind van ons verblijf hier. De deadline voor het raport is gepland, de presentatie is gepland, en ja……onze terugreis is ook gepland…:-(
Nee hoor, ik heb ook wel weer zin om terug te komen naar Nederland, maar ik zou hier nog wel meer willen doen/willen zien, maar goed, aan alles komt nou eenmaal een eind he!? Het heeft twee kanten!
Vorige week dinsdag ben ik naar een feestje van een collega geweest. Hij had zijn master behaald. Echt stoer zeg, hier dragen ze dan speciale kleren, echt zo’n mooi gewaad. Als het lukt zal ik er een foto van op mijn site zetten…. We hebben weer een braai gehad. Een erg gezellig tuinfeestje, veel mensen, veel gesprekjes en opnieuw waren wij de enige blanken!
Zaterdagochtend regende het enorm hard hier en toen kreeg ik een berichtje dat de zon scheen in Nederland…..dat zijn geen leuke berichten :-p
Toen het droog was zijn we naar een africa markt geweest, souveniertjes kopen…ze hebben zoveel mooie dingen. Maar ja….het moet allemaal wel in de koffer kunnen!!!! Pff, na een tijdje rondlopen had ik het daar wel gehad hoor, je bent altijd hun eerste klant en ze hebben altijd een speciale prijs voor jou….jajaja! Op een gegeven moment zagen we dat twee mannen ruzie aan het maken waren, ze waren enigszins aan het vechten. Na een tijdje pakte een van die mannen zo’n houten (enorm grote) giraffe en begon de ander daarmee te meppen, kun je het je voorstellen??? Wij liepen gauw door.
‘s Avonds zijn we naar een concert geweest van ‘SOS-Children Choir’ was erg goed! Ze zongen super mooi, met enorm veel enthousiasme, energie en dans! Opweg naar dat concert, zittend in onze witte Nissan ben ik wel enorm geschrokken. Een auto die voor mij reed, raakte van de weg en draaide 90 graden om en kwam tot stilstand aan de andere kant van de weg. Gelukkig had ik goed afstand van de auto. Ik zag hem al wat slingeren dus ik was op mijn hoede. Maar dat was echt niet best.
Het stomme aan dat ongeluk was het feit dat ik loop te gissen wat het nou was. Het kan zijn dat de bestuurder dronken was en daardoor van de weg raakte. Maar we horen ook veel verhalen dat ze ongelukken veroorzaken (en daar vond ik dit wel een beetje op lijken…), zodat mensen (in dit geval ik) zullen stoppen en dan beroven ze je van je auto/geld/mobiel of zoiets. Ik ben snel doorgereden, want stoppen is te gevaarlijk dus, maar toch voelde het raar om zomaar door te rijden na zoiets gezien te hebben. Er gebeuren hier soms rare dingen hoor, nog een voorbeeldje; er zijn mensen (in dienst van autogarages ofzo) die expres verkeerslichten kapot maken, zodat er meer ongelukken zullen gebeuren en daardoor halen de autogarages meer geld binnen. Nou, daar kan ik niet bij met mijn hoofd hoor…, maar goed ik zal niet meer van dit verhalen vertellen want dan maak ik jullie misschien alleen maar bang!!?
Zondag zijn we ‘s ochtends naar een kerk geweest in de buurt en daarna hebben we lekker in de zon gezeten buiten, scones eten…mjammie! Na een tijdje kwam er een dikke regen en onweersbui dus zijn we vlug naar binnen gevlucht. Na een uurtje zaten we weer te zonnen in de tuin…..gek weer hier de laatste tijd!!!!
Goed, hier laat ik het bij voor deze keer. Uhm…..ik heb er volgens mij weer een lang verhaal van gemaakt………haha

Fijne koninginnedag aanstaande zaterdag! Ik zal het hier op mijn manier gaan vieren hoor (met een afrikaans vlaggetje in mijn hand, een toeter en juigend voor het oranje team bij een voetbalwedstrijd………!!!)

Groetjes, Annemarie

• 28 April 2005 - 07:56

Harmen:

joepie ik ben de eerste!! :-)

Nou kzou ook doorrijden hoor.
    groetjes

• 28 April 2005 - 08:01

Judith:

heej zus! leuk verhaal weer :)!
    leuk zo s'ochtends ff te lezen..! nog een maand je.. en dan kom je weer thuis :D yoehoe! hihi maar deze maand nog heeeel veel plezier en natuurlijk werkse met de laatste lootjes! nu in nederlands tempo :)?!
    nou ik ga nog even naar school voor wat dingetjes! fijne dag!
    liefs Judith

• 28 April 2005 - 08:16

Judith:

leuke foto's jah!idd met van die gewaden! ziet er wel gezellig uit op de foto's!
    kusz jud

• 28 April 2005 - 09:12

Marije Koster:

He Anne,
    Dikke verhalen weer, en leuke foto's! tja, de tijd gaat snel, jammer als jullie daardoor minder activiteiten voor jullie project kunnen ondernemen!
    Suc-7 Marije

• 28 April 2005 - 12:57

Mirjam:

Hoi Zus
    dat zijn echt toffe gewaden zeg, zal ik ze naaien voor jouw diplomauitreiking???

• 29 April 2005 - 06:51

Klarie:

Goedemorgen An,
    Ja, ja de tijd gaat nu wel erg snel, dus nog even hard werken. Jammer dat jullie niet meer op stap kunnen voor de interviews! Jullie maken ook nog al eens een feestje mee, zeg. Ik zou trouwens het aanbod van Mirjam zeker aannemen!Lijkt me leuk.Het weer hier is zo af en toe net zo grillig als bij jullie. Gisteren mooi weer, nu weer regen. Nou ja, ik heb vakantie!! Joe, hoe!!Twee weken nog wel!!Liefs en succes verder.
    Groetjes mam.

• 29 April 2005 - 07:06

Marije T.:

haihai nicht..
    alless goed daar in het verre Afrika!nog een paar weekje en je komt al weer terug het gaat echt super snel!
    moet je nog veel werken?
    maarjah je kunt daar wel lekker Feesten!
    maak er nog wat leuks van deze laatste weken!
    liefs marije

• 29 April 2005 - 10:56

Sophie:

Jullie vermaken je nog wel zo te lezen...Geniet er nog effe lekker van!

• 29 April 2005 - 13:00

Annemarie:

Hoi, een fijn weekend toegewenst allemaal. Ik ben dinsdag weer in de office. Maandag namelijk weer een vrije dag/openbare vakansiedag! Zo schiet het natuurlijk niet op met ons onderzoek he....!?
    Groetjes

• 01 Mei 2005 - 19:16

Yeb En Lineke:

Mooi weer hier vandaag. In de tuin wel 30 graden!!
    We hebben er van genoten, kun jij nu jaloers zijn. Geniet van de laatste weken daar, wij gaan er nu bijna een week tussenuit (spelen met lego).

• 01 Mei 2005 - 19:21

Dani:

Annemarie, bedankt voor je digitale kaartje!! Tot snel!

• 02 Mei 2005 - 10:27

Esther:

Heej Annemarie!

Succes met je laatste loodjes!

• 02 Mei 2005 - 14:37

Henk En Jantien:

Wat een belevenissen weer!! Al weer een dag vrij,toe maar toe maar...geniet er van!!hier nu erg wisselend ,zon/buitje regen,weer zon..maar we zijn toch aan het werk,maakt dus niet zoveel uit!!Nog bedankt voor je verj.kaart,kwam vanm.mooie postzegels heb jullie daar.Succes met jullie project,tot lezens maar weer,
    liefs H&J

• 02 Mei 2005 - 17:30

Sinie:

Hoi Annemarie
    Het wordt nog even een drukke tijd dus. Hard werken en dan de afscheidsfeestjes? Wij genieten nu van de vakantie. Eigenlijk zouden we morgen inpakken om te gaan kamperen, maar de temperatuur gaat behoorlijk kelderen. We wachten nog maar even af....Veel sterkte en groetjes van ons allen

• 03 Mei 2005 - 21:34

Hein:

Hoi! Hier nog ff een berichtje van mij! Ik moet morgen nog 1 dagje werken, haha, nou kan ik ff relaxen en ben jij aan het werk ;) Maar veel succes in ieder geval!! Kussie, mij