Een mooi weekend gehad....
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Annemarie
10 Mei 2005 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Na het weekend weer even berichtje van mij op mijn site! Ik heb namelijk een leuk weekend achter de rug, een stukje ‘real’ Afrika gezien, lekker veel gewandeld en mooie foto’s gemaakt.
Zaterdagochtend heb ik eerst heerlijk in de tuin gezeten en genoten van de zon en aan het begin van de middag zijn we naar een ‘flee-market’ gegaan, beetje rondgesjouwd daar en toen zijn we naar een mall (groot overdekt winkelcentrum) gereden. Daar hadden we ‘s avonds met een nederlandse meisje (die we in het begin van ons verblijf hier, bij een kerk ontmoet hadden). afgesproken We hebben lekker wat gegeten en toen zijn we met dat meisje naar de film geweest, met nog drie duitse meisjes. We zijn naar de film geweest voor 1,50 euro!! We hebben de film ‘Kindgdom of heaven’ gezien, soort ‘Gladiator’ voor de mensen die die film kennen.
Die avond heb ik voor de eerste keer vier mensen in het bakkie vervoerd. Vier personen achter in de auto, in die laadruimte zegmaar! Hahaha! Wel effe anders rijden, maar wel tof dat we het nu echt een keer gebruikt hebben. Want ja, waarom rijden we anders in zo’n ‘bakkie’ he!??
We konden overnachten bij dat meisje, dus dat was fijn! Wel een korte nacht gehad, want de volgende ochtend moesten we vroeg opstaan; te vroeg voor woorden!!! Want we zouden met een groeppie naar een kerk gaan, een echte heppie kleppie dienst!! Daarna werden we uitgenodigd door iemand om met hem mee te gaan naar een township; een gebied met allemaal huisjes/krotjes (zie de foto’s). Echt een mooie ervaring. Hij woonde daar ook, dus we hadden ook de gelegenheid om eens binnen in die huisjes te kijken, sommige zijn echt zo klein en (daardoor) ook errug warm. We waren met een groep van 8 mensen, met verschillende nationaliteiten, we hebben daar wat gegeten (rijst en kip) en hebben toen gewandeld door dat ‘gebied’. Ik voelde me wel echt een toerist daar, zeker toen ik ook foto’s ging maken, maar goed; de mensen waren erg gastvrij, ik voelde me daar welkom, dus dat maakte het makkelijk. Iedereen die ons zag lopen begroette ons, dus het was zeker niet onaangenaam om daar te lopen. En dat lopen mis ik hier echt wel, net als fietsen. Dat zal ik wel weer heerlijk vinden als ik terug ben in Nederland, alhoewel……met je kont in de auto zitten vind ik ook niet verkeerd……haahaah
Ik wilde nog steeds erg graag van die mooie, zwarte kindjes op de foto zetten, en daar heb ik afgelopen weekend de gelegenheid voor gehad! Joehoe!
Ik maakte een foto van een meisje en toen zagen haar vriendjes en vriendinnetjes dat ik een camera had en dat was natuurlijk super interessant……ik maakte nog een foto en liet die zien aan de kinderen (echt leuk zo’n digitale camera!). De kinderen vonden het reuze interessant, en ik vond het ook erg leuk om op die manier contact met ze te hebben en natuurlijk mooie foto’s te maken. Twee vliegen in een klap dus; zij hadden er plezier in en ik ook! Dat ene ventje ging op een gegeven moment echt effe poseren, echt lacheuh (zie foto).
Ook hebben we voor de eerste keer de taxibus gebruikt hier in Johannesburg, als je met een (zwarte) afrikaan gaat is het veilig, anders wordt het sterk afgeraden.
Rond half acht ‘s avonds waren we weer thuis, op de terugweg nog even lekker (!?) in de file gestaan vanwege een ongeluk. En oja, de schrik van mijn leven gehad die avond. Ik reed op de snelweg (120 kilometer per uur) en toen stak een of andere gek ineens de weg over, echt belachelijk…..super gevaarlijk, ik had ‘m echt bijna geraakt; niet best! Dat is hier enigszins normaal, echt bizar, soms staan er zelfs waarschuwingsborden op de snelweg met ‘pas op voor voetgangers’. Geloof je dat? Nouja, gelukkig is het weer goed afgelopen!!!
Thuis even wat gegeten en toen nog even een spelletje gedaan met Hilde, dat is een soort traditie geworden hier ‘s avonds. Nouja, het is of puzzelen, computeren, een boek lezen, een brief schrijven of een spelletje doen, heel veel anders is er niet te doen…..maar ja, het is ook wel relaxed!
Maandag was het wel weer even wennen, we hebben nog een paar interviews gedaan en zijn gestart met het raporteren van onze bevindingen; het kwantitatieve gedeelte is nu zo goed als af. Nu het kwantitatieve stuk nog, het grootste en meest ingewikkelde stuk.
Is het weer in Nederland al lekker genoeg om terug te komen voor mij? Hier is het dus herfst, maar niet zo’n herfst zoals we die gewend zijn in Nederland, want ik heb nog nooit in de herfts tussen alle paddestoelen en gevallen bladeren liggen zonnen in de tuin………nou, dat kan hier dus (soms) nog wel.
We zijn trouwens van plan om het laatste weekend (voordat we terug komen) nog echt iets moois te gaan bekijken, en nog effe een lekkere tour te gaan maken. Heb ik wel zin in! Maar….eerst nog effe hard werken zodat we het onderzoek goed af kunnen ronden.
Heel veel succes met al jullie bezigheden!
Tot gauw!
Liefs, Annemarie Sto(u)ter
* hallo (in zulu)
10 Mei 2005 - 07:32
Sophie:
Wat een schattige kindertjes! -
10 Mei 2005 - 07:51
K&K:
echt weer schitterende foto's. Goed dat je dit stukje Afrika ook gezien hebt.Je blijft je echt verbazen over de afrikaanse verkeerssituaties.Je fiets staat hier maar een beetje te roesten in de schuur, dus ga je gang straks maar weer!Wat het weer betreft, wacht nog maar even, regen en zo af en toe een zonnetje, maar buiten zitten is er nu niet bij! -
10 Mei 2005 - 08:29
Henk & Jantien:
Zo,dus nu het echte Afrika gezien??baaie mooie kinderen daar met van die mooie grote ogen!! heeft dat jochie op de laatste foto jouw schoenen aan...?? Wel een hele belevenis,om ook het platteland mee te maken!! Doe de laatste 18 dagen voorzichtig aan met dat bakkie,Hein (en ook wij )zien je graag heelhuids terug.Vandaag een vrije dag,lekker in de tuin werken dacht ik... maar...brrrrr veel te koud..dan maar achter m'n naaimegien...
Succes met de laatste loodjes!!!groet uit het kikkerlandje. -
10 Mei 2005 - 08:47
Judith:
gave foto's zus!
en nee, je kunt inderdaad beter nog even wachten met terugkomen, qua weer. veel buien hier.. leuk als je vakantie hebt :( -
10 Mei 2005 - 09:42
Dani:
Heej! VET mooie fotoos!! Echt tof! Wel interessant om in zo'n gebied te lopen lijkt me! Nou doe voorzichtig, succes met de laatste loodjes! En tot snel! XDani -
10 Mei 2005 - 10:58
Paulien:
Hai Annemarie,
Zo je maakt heel wat mee daar! Heel anders dan mijn afstuderen, helemaal in alleen achter mijn computer hier in Leeuwarden. Ik wens je nog heel veel succes en plezier de laatste weken.
Liefs Paulien (je nicht) -
10 Mei 2005 - 12:15
Laura:
Hey annie,
Sorry dat ik zo'n tijd niets van me heb laten horen. Ik las wel steeds even tussendoor jou mooie verhalen, echt super gaaf. Verder heb ik het echt super druk. Het laatste stukje school, maar het ziet er positief uit dus het komt goed. Dan kan ik ook zo'n mooi avontuur in. Geniet jij er nog maar even lekker van en dan spreek ik je snel weer. Succes nog. Liefs Laura -
10 Mei 2005 - 15:58
Joram & Ellen:
Hoi Ann
Gave foto's, leuke verhalen. Succes met de afronding.
Liefs, J&E -
10 Mei 2005 - 16:00
Ellen:
Hoop trouwens niet dat je te erg geschrokken bent van me vraag! ;)
Veel liefs, El -
10 Mei 2005 - 17:52
Hein:
Echt lieve kindjes zeg, haha, cool!! Tof dat je ook dat gezien hebt. En blijf voorzichtig in het verkeer he, stelletje malloten daar ;) Liefs, mij -
10 Mei 2005 - 18:57
Francisca:
Gaaf man die foto's. En leuke belevenissen weer. Geniet van de laatste weekjes!! -
11 Mei 2005 - 14:34
Annemarie:
Ja, een afstudeeropdracht in een ander land is wel heel wat anders inderdaad, alhoewel ik ook enorm veel achter mijn computertje zit in een saaie office.....
Het wordt een dik raport in het engels ;-)
Ik zal voorzichtig (blijven!) doen in het verkeer hoor, maar ik heb geen invloed op mijn (gekke?) weggebruikers....helaas! haha
Ik ben niet geschrokken hoor Ellen ;-) wel was het een verassing, hihih!
Groetjes! -
11 Mei 2005 - 15:30
Rouanne:
Hey Annemarie!
Wat een mooie foto's, zeg! Echt mooie kinderen!! Geweldig! Wat een ervaringen daar. Gaaf man! Wat ontzettend gevaarlijk zeg; dat avontuur op de snelweg! Doe voorzichtig die laatste weken!
Doei doei! -
12 Mei 2005 - 09:21
Albert:
Haha! Leuk weekend gehad zie ik wel... hoe is dat nou om door zo'n gebied te lopen? .. zo arm, zo tegengesteld aan wat wij hebben... In iedergeval mooie foto's! -
12 Mei 2005 - 09:40
Astrid:
Mooie fotos!!! -
12 Mei 2005 - 19:45
Hein:
Heej! Bijna weekend, maar eerst nog een zware deadline halen.... heeeel veel succes ermee!! En alvast een goed weekend! Hier wordt het weer alweer iets beter van't weekend :) Dikke kus, je vriendje!! ;) -
16 Mei 2005 - 10:29
Klarie:
Ha An, Ga jij ook van die mooie rasta vlechtjes doen net als Hilde??
Groetjes. -
16 Mei 2005 - 10:46
Hihihi:
Nou, als ik zag hoe hard ze trokken aan haar kop en hoelang het duurde (slik)...dan euh..weet ik het niet hoor...!!! -
16 Mei 2005 - 15:32
Marije:
haihai
mooie en lieve foto's!
er is hier in Nederland een hele leuke reclame over zuid afrika wij dachten meteen aan jouw! er komen van die afrikaanse woorden in voor heel grappig maar ik heb hem nog maar één keer gezien omdat we net trug zijn van vakantie!maar als jij (over twee weken alweer)weer in nederlad bent moet je maar even opletten want heis is luek om te zien!dan hb je nog een herinngering!haha!
maak er nog wat leuks van deze laatse weken!xxxxx je nichie