hehe, eindelijk weer een berichtje van mij.... - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Annemarie Stoter - WaarBenJij.nu hehe, eindelijk weer een berichtje van mij.... - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Annemarie Stoter - WaarBenJij.nu

hehe, eindelijk weer een berichtje van mij....

Door: Annemarie

Blijf op de hoogte en volg Annemarie

29 Maart 2005 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Hèhèèh, eindelijk weer een berichtje van mij op de site! Ja, dat is alweer een tijd geleden. Het komt omdat ik een tijdje ziek geweest ben. Na een week last van hoofdpijn en duizeligheid gehad te hebben ben ik naar een dokter gegaan. Ik heb daar bloed laten prikken, maar daar is niks uitgekomen; ik heb dus goed bloed! hahah.
Wel heb ik medicijnen van de dokter gekregen en nu (een week later) heb ik eindelijk geen stekende hoofdpijn en duizelingen meer. Opzich went die hoofdpijn wel, maar het was erg vervelend en saai ook, want ik kon geen tijdschrift, boek of computer verdragen. En ja, wat ga je dan doen? Donald Duckjes tekenen bijvoorbeeld en lekker in de tuin genieten van de zon en muziek. Maar na een paar dagen begint dat wel te vervelen. Dag in dag uit met z’n tweeen rondom huis hangen….en niks om handen hebben……..
Maar goed, later (toen duizeligheid/flitsen over waren) hebben we wel wat kleine dingen ondernomen. Zo zijn we naar botanische tuinen geweest om te wandelen; erg mooi. Hele groepen mensen (hele families) gaan daar heen om te picknicken en wat op het gras te zitten. Grappig om te zien. Wij hebben daar een lekkere wandeling gemaakt.
Ook hebben we opnieuw een afrikamarkt bezocht. Ik voelde me er nu meer op mijn gemak in vergelijking met de vorige keer dat we zo’n markt bezochten denk ik. De mensen bij die kraampjes komen meteen op je af en hebben uiteraard een ‘special price for you’ en als je iets oppakt zit je er ongeveer aan vast om dat ook te kopen zegmaar. Maar goed, ik kan er nu beter mee omgaan denk ik, zie de ‘humor’ er nu wel van in en…het afdingen gaat me nu ook aardig af!
Alweer anderhalve week geleden ofzo werden we uitgenodigd door een collega voor een braai. Dat was wel een belevenis en daarom wel leuk om nu nog te vertellen vind ik. Toen we aankwamen bij het huis van die collega was hij bezig met de afwas. Ik vroeg of ik kon helpen met de afwas (uit beleefdheid, maar ook omdat ik het idee had dat hij dat wel op prijs zou stellen). Toen zei hij; ja graag, en liet mij achter met de afwas. Hahaha, deels wel verwacht, maar in Nederland zou dat echt niet gebeuren denk ik zo!!!???
Met een stuk of acht mensen zaten we in een tuin wat te kletsen en te drinken en ondertussen werd het vlees klaargemaakt. De gesprekken die we met hun hebben vind ik over het algemeen baie interessant, het geeft meer inzicht in de zuid-afrikaanse cultuur. Maar goed, na een tijdje vroeg de collega aan ons of wij wisten hoe je miliepap -soort rijst maar dan anders- moet koken (wat overigens erg lekker is). Hilde en ik vertelden dat we het al wel eens geprobeerd hadden maar dat het toen niet helemaal gelukt was. Hij zei toen dat hij het ons wilde laten zien zodat wij het de volgende keer zouden kunnen maken. Ik dacht dat het als grapje bedoeld was, maar hij bedoelde dat wel serieus; het is ten slotte een vrouwentaak..?! Toen al het eten klaargemaakt was gingen we naar binnen en konden we gaan eten  met onze handen!!!!!! Hihihiihihi, dat is weer eens wat anders he?!
Na het eten hielpen wij een vrouw mee met de afwas. Op een gegeven moment zij ze tegen Hilde, er wordt om water gevraagd hoor. Wat bleek nou? Een man riep vanuit de kamer naar de keuken dat hij een glas water wilde hebben en dat moet de vrouw in de keuken dan maar even regelen. Echt bizar, maar dat is hun cultuur dus gewoon.
Afgelopen zaterdag zijn we naar een ‘lion en rhino park’ geweest. Nou, we hebben neushoorns gezien hoor, erg mooi. Eerst een grote neushoorn met ene kleintje en later nog een aantal neushoorns die een beetje rondstruinden in het gras. Oja, we hebben ook een nijlpaard gezien, voornamelijk gehoord trouwens; wat maakt dat beest een geluiden zeg!
Het lijkt wel een beetje of we ruim een week vakantie hebben gehad…….?!!
Nouja, vandaag zijn we dus in ieder geval weer op school en hopen we weer wat te kunnen doen voor het onderzoek, wel weer even omschakelen. Het wordt hard werken want we zitten wel met een planning, die nu enigszins aangepast moet worden en over twee weken gaan we naar Kaapstad! Joehoe, wel zin in hoor! Het gaat gelukkig beter met mn gezondheid, dus dat biedt perspectief, ik moet alleen nog niet te lang achter de computer zitten…….
Dus, dit was dan weer mijn update voor deze keer!
Fijne week toegewenst!
Groetjes, Annemarie

• 29 Maart 2005 - 06:20

Klaas&Klarie:

Erg fijn om te horen dat het nu weer beter met je gaat! Kunnen jullie ook weer aan de slag met het project.Wat vinden ze daar van jullie westerse ideeen?Jullie zijn natuurlijk ook wel erg geemancipeerd!!Nou succes weer deze week!Vreemd trouwens dat er nu helemaal geen tijdsverschil meer is tussen ons. Liefs&groeten!!

• 29 Maart 2005 - 06:26

Annemarie:

Ja, gek he, geen tijdsverschil meer (maar jullie computer is nog niet veranderd van tijd zo te zien....)

• 29 Maart 2005 - 07:18

Marije:

Zo, Anne, er een beetje bovenop! Leuk jullie/jouw verhalen.

Marije

• 29 Maart 2005 - 07:31

Dani:

Joehoe! Goedemorgen! Vervelend dat je wat ziekjes was, maar fijn dat het nou weer beter gaat! En over 2 weekjes naar Capetown... Koel hoor! Heel veel succes en plezier en etc. gewenst! Tot snel maar weer!

xxx Dani

• 29 Maart 2005 - 07:36

Esther:

Heej Annemarie en Hilde!
    Tof om te horen, dat het weer wat beter met je gaat! En uh.. rustig aan doen he!
    Liefs!

• 29 Maart 2005 - 07:42

Lineke:

Weer even je site opgezocht en gelukkig weer een nieuw bericht en weer wat opgeknapt.Nu maar hard aan het werk! Heb je nog veel van het pasen gemerkt?
    Ze kennen daar vast geen paaseitjes! Veel succes! Liefs en groetjes

• 29 Maart 2005 - 07:50

Marije T.:

Baluhhh zeg dat je ziekjuhs bent!!
    gelukkig gaat allusz nu weer wat betur want je wilt natuurlijk wel wat zien daaro in Afrika!!hier in Nederland gaat allusz wel oké! this hier lekker weer maar soms wat regen!:(
    hebben jullie daar in Afrika altijd mooi weer???
    ik hoop het want dat is natuurlijk wel lekker!
    de tijd gaat al weer snel duss geniet nog ffies!!
    knufsss Marije

• 29 Maart 2005 - 08:09

Sophie:

En nu lekker rustig aan blijven doen, he! Succes met de achterstand...

• 29 Maart 2005 - 09:54

Yeb:

Nu kan ik natuurlijk niet achterblijven. Het nederlands van mijn dochter begint al op afrikaans te lijken. Hoestie? Hier alles goed. Als je in Kaapstad bent moet je zeker even langs de parlementsgebouwen wandelen en dan te bedenken dat je oompje die getekend heeft. De Kaappunt is ook boeiend, maar denk om de aapjes en hou je fototoestel goed vast. Doegies.

• 29 Maart 2005 - 12:07

Henk En Jantien:

Fijn dat je opgeknapt bent,hopenlijk blijft het goed gaan als je weer volop aan het project gaat arbeiden...We hebben nog heel veel paaseitjes(doordat jij er niet was????) Mooie koekjes op de foto,smaken ze net zo lekker als ze er uit zien??? Wij gaan morgen een cadeautje voor Hein halen(kan hier niet vermelden wat,mag hij natuurlijk niet weten..)we zullen jouw verj. borrel voor Hein er wel bij opdrinken.. Een goede gezondheid gewenst/ ,succes met de arbeid .groet, liefs H&J

• 29 Maart 2005 - 13:34

Chris:

Heeeej AM! Thanx nog voor je kaartje! echt super stoer die brute leeuwen :D
    Maar beterschap nog voor zover van toepassing! Grtjs Chris

• 29 Maart 2005 - 13:46

Harmen:

sprinkhaan zou ik zeggen als je die achterpoten ziet..?
    wat ist dan?

• 29 Maart 2005 - 14:43

Yke:

He Meid, ik heb je meaga lange update weer even gelezen en vraag me nu af of je wel wat uitvoed daar, ik lees alleen maar dat jullie daar een beetje in de zon zitten enzo hihi Lekker man!!Ik heb je foto's ook even bekeken, ziet er gaaf uit jo, vooral die foto waarop je dat leeuwtje aanraakt (zo stoer!!!) en mooi nieuw kapsel trouwens, je ziet er goed uit, bruiner dan ik! hihi
    He meid het beste maak er wat van, zal wel leukke denk ik!?
    Liefs Yke

• 29 Maart 2005 - 16:27

Hein:

Hi! Mooi dat jullie eindelijk weer wat kunnen gaan doen! Gelukkig is de hoofdpijn bijna over! Leuke foto's ook weer... Veel suc6 weer bij alles! Kusjes, Hein

• 29 Maart 2005 - 17:21

Erik:

eej anna
    gelukkig dat het weer beter gaat
    waarneer kom je eigenlijk terug?

Erik

• 29 Maart 2005 - 19:18

Judith:

heej! gelukkig dat ut weer wat beter gaat en dat jullie weer verder met het project kunnen! veel suc6 daarbij hoop dat jullie snel weer op schema zijn! in de weekenden en avonden natuurlijk veel plezier! en genet maar lkkr van het weer zou ik zeggen, want hier is het nie geweldig!!
    liefs je zussie!

• 29 Maart 2005 - 19:25

Judith:

die koekjes zien er zkr lekker uit, maar dat gekke beestje wel wat minder hoor :D
    egt veel reacties trouwens al zeg! al 16 reacties in 1 dag :| :D leuk zeg!
    kusz Judith

• 30 Maart 2005 - 06:54

Annemarie:

Ik weet niet wat voor beessie het is...dus maak me maar wat wijs.....?!
    Over twee maand min een dag kom ik terug, dat betekend dat ik nu over de helft ben!
    Gisteren heb ik weer gewerkt en 's avonds zijn we naar de film geweest (Miss Congeniality), dat is wel een beetje te veel geweest.....moet dus nog rustig aan blijven doen (is niet makkelijk.....)
    Oja, ik heb de echte (!) paaseitjes wel gemist hoor, ze hebben hier wel enorm veel marsmallow-chocola-achtige eieren, ook lekker! En tweede paasdag heet hier Gesinsdag!
    Ik ga zo naar een party, want iemand hier op de school neemt afscheid. Een aantal mensen zullen dan een (afscheids)praatje houden en daarna zijn er suuuper veel lekkere hapjes...mjammie...ik ga gauw,hahah!

• 30 Maart 2005 - 19:01

Dirk En Elli:

Fijn dat je weer a/d beterende hand bent, want het is zaak, je 'koppie' er bij te houden.Héél leuk om alles wat je beleeft te kunnen volgen.Veel plezier in Kaapstad. Enne..,succes met het project! Groeten uit d'Andijkstraat

• 31 Maart 2005 - 05:28

Gré:

Hallo Annemarie,

Ik heb je avonturen weer gelezen. Leuk om zo op de hoogte te blijven. Niet te veel van die Afrikaanse niet-geëmanci-
    peerde gewoontes meenemen naar Nederland, hoor.
    Genieten maar !
    Daaaag.

• 31 Maart 2005 - 12:44

Astrid:

Fijn dat het weer wat beter met je gaat.
    Dus straks kan Hein iets naar je roepen en dan sta jij voor hem klaar?:)
    Niels en ik gaan in juni naar Jordanie voor 13 dagen, daar heb ik heel veel zin in. Ja ik dacht doe eens gek.
    Veel plezier in Kaapstad.
    Groetjes Astrid

• 31 Maart 2005 - 17:04

Mirjam (de With):

he an, eindelijk beschik ik weer over internet en kan even wat van me laten horen. ik volg je verhalen allemaal hoor. erg gaaf ook om de foto's te zien, dat roept wel weer herinneringen op. geniet er lekker van, zeker nu je je ook weer wat beter voelt.
    liefs

• 01 April 2005 - 09:10

Annemarie:

Haha, dat dacht ik niet, die zuid-afrikaanse gewoonte ga ik niet meenemen naar Nederland hoor!
    Onze planning wordt overigens erg krap, al het 'niks (kunnen) doen' van de afgelopen tijd wordt nu in de komende twee maanden gepland....
    Goed weekend toegewenst allemaal, zonnig weer is de verwachting, of niet?
    Hein, een fijne verjaardag toegewenst, hahah!
    Liefs, Annemarie

Oja,gisteren hebben we kikkers gegeten.

• 01 April 2005 - 13:37

Hannah:

He Anne! Ik zou ook wel daaro willen zitten als ik zo die foto's zie! Echt leuk en heel vreemd dat jullie gewoon in een hele andere omgeving als wij hier zitten neem nou je laatste woorden: o,ja ik heb gisteren kikkers gegeten!!!? (Net alsof dat heel normaal is)
    Met Karin en mij schiet het niet echt op met contacten met Noorwegen. Dus dat is wel balen... Nog bedankt voor het kaartje van jou en Hilde over BP, doe je de groetjes aan Hilde?
    Succes met jullie project en geniet er nog even van, voor je het weet zit je weer in Nederland! Liefs Hannah

• 03 April 2005 - 09:44

Hein:

Heej Annemarie! Mijn feezie was vet gezellig gisteravond/nacht. Lekker veel mensen, alleen miste ik de belangrijste: JIJ ;)
    Goeie week weer! Xie, mij

• 03 April 2005 - 18:49

Haki:

He an. Die koekjes zien er inderdaad erg goed uit.Als ik wist dat jij dat zo goed kon hadden we dat al eerder moeten doen, had ons vele mokka-taarten gescheeld.Hier ook alles goed. Ben net terug uit Rome ben bij mijn broer op bezoek geweest. Veel gezien in de stad, de paus bezogd en heerlijke pizza's gegeten. Maar ja dan kom je terug van vakantie en dan moet je meteen weer hard aan de slag. nog een paar maanden en dan hoop ik ook klaar te zijn. Nog even bikkelen dus en dan heerlijk werkloos op de bank zitten met een mooie dik trom film en toastjes met brie. kom je me vergezellen???Groetjes en tot gauw...kus

• 04 April 2005 - 07:08

Annemarie:

Hahah, nou Marije ik wil graag nog een keer koekjes met jou bakken hoor en daarna Dik Trom kijken!!!
    Hannah, succes met projhect Noorwegen en andere things uiteraard!
    Enneeuh...mensen dat van die kikkers was een 1 april grap hoor.....wees gerust!

• 04 April 2005 - 09:19

Marije T.:

ik wou al zeggen kikkers?
    haha :P leuke grap dat je daar aan denk! ben je op vakantei leujke verhallen aan het beleven en dan nog zo'n 1 april grap!maar this een leuke grap en ik dacht eerst dat het nog waar was ook want je eet daar wel meer rare dingen. haha!
    liefs marije

• 04 April 2005 - 11:50

Klarie:

He An,in wat voor auto toeren jullie nu eigenlijk rond? Nog steeds in dat witte bakkie of is de Jetta weer terug? Succes met de interviews!
    Groeten!Liefs!

• 04 April 2005 - 13:04

Annemarie:

We rijden nog steeds in ons mooie bakkie rond!! Rijd goed en niet zoveel problemen als we hadden met de Jetta!

• 05 April 2005 - 21:30

DJ: