een indrukwekkend weekend!
Door: Annemarie
Blijf op de hoogte en volg Annemarie
22 Februari 2005 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Zo weer een berichtje van mij en nu om te vertellen dat ik wel actief geweest ben, hahaha!
Ik heb een leuk en indrukwekkend weekend achter de rug. Omdat we voor het project vrijag ook niks zouden kunnen doen hebben we besloten een lang weekend te nemen.
We zijn vrijdagmorgen op tijd vertrokken. Ruim een uur rijden vanaf ons huisie kwamen we aan bij ‘de Afrika-markt’. Een lange rij met allerlei kraampjes/ stalletjes (langs de kant van een weg). Nou, dat was me een belevenis hoor!
Eerst parkeren; Toen ik de auto parkeerde, kwamen er meteen vier henkies aangelopen ‘I take care of your car’ enzovoort. Ook vroegen ze geld voor weeskinderen, maar of dat helemaal zuiver was, ik weet het niet!? Maar goed, ze wilden dus op onze auto passen. Op bijna elke parkeerplek staan beveiligingsmensen, je herkent ze aan een uniform dat ze dragen, dus dat is ons wel bekend. Maar de vier mannen die naar ons toekwamen hadden geen uniform, dus we vertrouwden het niet helemaal. Verderop stond wel een man met uniform dus we vroegen het nog even bij hem na, hij gaf aan dat het wel goed zou komen. Nouja……we zouden wel zien; deuren waren op slot en auto stond op het alarm. Het is goed gegaan hoor!
Op de afrika-markt: wij waren zo ongeveer de enige blanken daar en tsja…dat was te merken. Special prices for you, just feel this beautiful thing, for you we make a special price from it etc. We werden echt meteen aangesproken als je langs zo’n ‘kraampje’ liep. Op een gegeven moment werd ik er best kriegel van, ik wilde haast niet meer blijven staan omdat ze echt blijven aandringen met hun spullen, die overigens erg mooi waren hoor! Heel veel dingen van hout, echt tof!
Na een bezoekje aan de markt zijn we doorgereden naar Revel In, een plek waar we zouden overnachten. Wat een rit zeg, over allemaal ‘gravelroads’. Dat zijn echt slechte wegen; zandpaden met stenen……… ja, dat was het begin van een ‘primitief -maar erg leuk- verblijf’. Voor degene die het leuk vinden om te kijken; de site van Revel In; www.revelin.co.za. Het was een avontuur met relaxte hangmatten, kikkers in de pannen (waardoor we ‘uit eten gingen’ in plaats van zelf koken), dunne matrassen, mieren, dikke spinnen en een mooie natuur waar we genoten van de rust en stilte!
Om half acht ‘s ochtends vertrokken met de auto naar Pilansberg. Een natuurgebied van zo’n 55.000 ha. Daar zouden we olifanten, leeuwen, zebra’s, vogels, nijlpaarden enzovoort kunnen zien. Je kunt met je eigen auto door het park scheuren (nouja, maximaal 40 km per uur!) of met een ‘tour-jeep. Ik heb zelf gereden. Het is echt turen hoor om dieren te ontdekken in het park. Rijden, dus letten op de weg, tegenliggers en kijken of je dieren ziet. We hebben olifanten gezien, zebra’s, gnoes, struisvogoos (!), een giraffe, gazelles en een nijlpaard of krokodil! Dus, best was dieren alhoewel ik gehoopt had wat meer te zien. Maar ja, het park is erg groot, je moet in de auto blijven zitten en dan zijn de dieren ver weg en we hadden helaas geen verrekijker
Toen we terugreden zat er een nijlpaard in de motorkap (wieeewiieee), een vogel in de kattebak (pieppiep), een leeuw op het dak (Ajumbajee, ajumbajee) en twee gekken in een Jetta. De auto heeft zo zijn geluidjes…
Maar hij doet het weer goed hoor! Donderdagmiddag is er alleen een steentje op onze ruit gekomen en nu hebben we een mooie grote ster in het midden van onze voorruit zitten, erg leuk………
Eind van de middag waren we weer terug. Wel leuk om te vertellen dat we vrijdag en zaterdag bij elkaar ongeveer 1500 km gereden. Ja, dat zijn geen afstanden hier! Hein, ik ga van je winnen hoor, ik heb strax meer kilometers gemaakt dan jij………!!!?????
Zaterdagavond hebben we een echte afrikaanse braai meegemaakt. We hebben gegeten met het gezin waarvan we ons huisie huren. Echt heel gezellig! Heerlijk in de tuin zitten, lekker vlees, een wijntje en groente! Super! Echt relaxed zo eind van de middag en ‘s avonds in een mooie tuin genieten van de rust en het lekkere eten!
In de nacht van zaterdag op zondag heeft hier enorm geregend en ge-onweerd. Niet best! De mensen hier vinden het wel lekker, maar wij hebben toch liever de zon (genoeg regen gehad in Nederland…)
Zondagmiddag verveelde ik me echt, ik had geen zin om weer te lezen, te schrijven, te typen of een spelletje te doen……maarja, wat kun je dan? Op zulke momenten mis ik echt mijn ‘dagelijkse, nederlandse bezigheden’. Ik stelde voor om een eindje te gaan rijden met de auto, we besloten om te gaan kijken of het ‘lionpark’ in de buurt wat was. Nou, dat was echt een super idee!!!!! We zijn naar binnen gegaan en we konden een tour doen met onze auto en het was echt super. Oog in oog met leeuwen!! Ze liepen langs de auto en ze lagen in het gras, kleintjes maar ook van die hele mooie grote (mannetjes) leeuwen! Echt geweldig en indrukwekkend. Het zijn super mooie beesten. Ik heb dan ook veel foto’s gemaakt!
‘s Avonds gebeld met Hein, echt fijn dat dat zo kan, de lijn is erg goed, het lijkt alsof je dan ff heel dichtbij elkaar bent. Donderdagavond gebeld met mijn vader, moeder en Judith, omstebeurt aan de telefoon echt heel leuk!
Maandag boodschappen gedaan, licht van de auto laten maken (zekering was doorgebrand ofzo) en naar Germiston, naar een kindertehuis om een beeld te krijgen hoe de hulpverlening hier verloopt zegmaar. Heel goed en interessant om daar een kijkje genomen te hebben. Methodisch werken, structuur, begeleiding en ‘teambuilding’ is daar ver te zoeken. Erg leuk om de sfeer te proeven daar en meteen allemaal kleine kinderen aan je te hebben hangen ;-)
Oeps……weer zo’n lang verhaal……nee, ik verveel me niet hoor…………
Doeidoei! Groetjes, Annemarie
22 Februari 2005 - 07:58
Esther:
Heej Anne!
Gaaf, who, wat een belevenissen. VET, wil ik ook ;)!!!
Veel plezier en geniet ervan! -
22 Februari 2005 - 08:24
Lotte:
Zo te horen moet iedereen een keer naar Zuid-Afrika. Je maakt ons wel enthousiast (en beetje jaloers ;)!!!)Echt super!
Genieten maar!
Liefs, Lotte -
22 Februari 2005 - 08:26
Klarie:
Nou ja, je hebt weer van alles beleefd, zeg! Tsjonge wat een afstanden, daar is je vader niet jaloers op....ha, ha!We worden wel steeds nieuwsgieriger naar je foto's. Ik kan me voorstellen dat het bezoek aan het kinderthuis indrukwekkend was! En R. kwam nu zijn afspraak na?! Werkse deze week. Liefs en groeten. -
22 Februari 2005 - 09:06
Jaap-Jan:
Heey,
mij lijkt het ook wel vet om naar zuid-afrika te gaan veel plezier daaro
mazzel -
22 Februari 2005 - 09:28
Annelies:
Hey anne.
Super zeg wat je allemaal gezien hebt. Ben erg benieuwd naar de foto's, duurt alleen nog even denk ik :(. Wij hebben alleen dode kakkerlakken, een dode rat en een geelectrocuteerde vleermuis op de foto. hahaha (grapje natuurlijk, we hebben ook levende dieren op de foto :D
Geniet maar lekker en tot mails. -
22 Februari 2005 - 09:31
Dani:
Wat een belevenissen allemaal! Erwin leest het ook en die wil ook weer (!) naar Afrika, dikke herkenning enzo. Naja, echt tof om het allemaal te lezen! Rustig aan!
Liefs, je nichtje! -
22 Februari 2005 - 09:47
Erwin:
Heej!
Ja, echt tof allemaal. Wil er idd weer heen nu ik dit weer lees! Wel veel foto's maken he, dan krijg ik die vast ook wel te zien :)
nog veel plezier daar!!
Erwin -
22 Februari 2005 - 09:55
Hoihoi!
Ja, we hebben net een goed gesprek gehad met contacpersoon van project hier; goede informatie gekregen dus we kunnen weer verder.....joehoe!
Enneeuh, over de foto's hopelijk kan ik ze vanmiddag branden op een cdtje zodat ik morgen of overmorgen foto's opzet!!!
En ja, het is echt een mooi land; het landschap, de manier van werken, de cultuur....echt tof!
Ek geniet die dag!
Tot siens!
Annemarie -
22 Februari 2005 - 10:03
Sophie:
He, he, eindelijk hebben jullie dan es echt het land bekeken! Gaaf man! Daar doe je het voor, natuurlijk... -
22 Februari 2005 - 12:46
Harmen:
maar de big five nog niet gezien dus? jammer hoor -
22 Februari 2005 - 13:08
Annemarie:
Nee, we hebben inderdaad alleen de olifant en de leeuw gezien nu van de Big 5. Big 5 is toch; olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel????? -
22 Februari 2005 - 13:48
Marije Koster:
He hoi,
Echt tof die natuur, moet je eens in NL doen, zo'n rondreis, zie je een vogel, een vogel en een koe!
Lekker dat jullie nu meer en wel een de slag kunnen! groetjes Marije
ps. het is wel droog hier, maar ook wel koud! -
22 Februari 2005 - 19:07
Hein:
Echt super dat jullie zoveel gezien hebben afgelopen weekend. Ik vermaak me ook nog goed hoor! Ik had wel wat regen en natte sneeuw onderweg vandaag. Het bevalt me super hier op jouw kamer! Doegie! -
22 Februari 2005 - 21:50
Gré Venema:
Wat een avonturen, zeg. Prachtig, zoals je dat beschrijft. Blijf genieten, joh.
Tot de volgende keer. -
23 Februari 2005 - 09:42
Harmen:
jep, maar buffels zijn ook niet echt zeldzaam, nog niet gezien?
Luipaard en neushoorn kan wat problematischer worden.
Lopen er daar ook cheetah's? -
23 Februari 2005 - 11:13
Chris:
Heey Annemarie,
Echt wel handig zo'n pagina bij houden..Klinkt echt wel beter allemaal zeg! Ik zat vorige week tussen de meters sneeuw In Poland, dus zo'n beetje het andere uiterste. Hoor je nog veel Afrikaans daar?
Grtz lfs, Chris -
23 Februari 2005 - 13:25
Klarie:
Hoi.Echt indrukwekkende foto's, An! Super dat jij dat echt allemaal gezien hebt en wij zo even met je mee kunnen kijken!Thanks! -
23 Februari 2005 - 13:54
Annemarie:
Ja, tof he!!? Kun je eindelijk beetje meegenieten met wat ik gezien heb, door middel van de fotos!!
Mijn werkdag zit erop....ik ga naar huus ;-) !
Greetz! -
23 Februari 2005 - 16:11
Dani:
Ja, eindelijk foto's! VET toffe, VET mooie ook! Vooral die leeuwen! Zo dichtbij! Super!!
Hoe staat het met het project?
Liefs. -
23 Februari 2005 - 16:52
Judith:
whaa!! wat een super gave foto's! vet gaaf, vooral die leeuwen! maar het hele land ziet er gaaf uit!!!
liefs jud! -
23 Februari 2005 - 21:30
Hein:
:) Lekker biertje aan het drinken in de hangmat? Heb je trouwens een nieuwe shirt aan op die foto bij de Jetta? Gave bak man die Jetta, bijna net zo stoer als mijn oude Volvo ;) Die leeuwen zijn echt mooi! Xie, Hein -
23 Februari 2005 - 22:20
Henk En Jantien:
Gaaf man al die leeuwen!!!trouwens ook de olifant z'n billen zien er indrukwekkend uit!!!Jullie reizen zo mooi wat af!!!in de grijze jetta,zo'n een hadden wij ooit in 't blauw!!Ben je nu voor geen enkel beest bang meer??aait zelfs leeuwen!!onvoorstelbaar..Wij genieten hier van een prachtige witte wereld(voor zolang het duurt..)Heb je nog houten dieren gekocht,of kon je de kooplui van je afhouden??Hopenlijk kun je deze week aan het werk met je project,succes en doe voorzichtig aan.groet,liefs H&J -
24 Februari 2005 - 07:11
Annemarie:
Jaja, mooie foto's al he, en nog drie maanden te gaan....hahah!
Het project is interessant en loopt ook goed nu. We gaan een soort cursus/opleiding evalueren. Daarvoor zijn we nu bezig met het formuleren van een doelstelling en gaan we aan de slag met het maken van een meetinstrument (enquete/interview).
Ik heb geen houten dingen/diergen gekocht NOG, ze zijn erg mooi, dat wel....maar heb de kooplui inderdaad eerst nog ff van me afgehouden.
Hey Hein, ik heb op die foto bij de Jetta geen nieuw shirtje aan hoor. Trouwens wel een nieuwe hempie (zie in en voor de lodge...)
Maar goed, ja ik ben ook wel trots op mijn eerste eigen auto, hahah...!! En hij rijdt de laatste tijd ook weer goed hoor!!!
Doeidoei -
24 Februari 2005 - 09:29
Lotte:
Heel tof om die foto's te zien. Vooral die dat jij dat 'poesje' aait. Echt super.
En dat mooie weer straalt van de foto's af!
Liefs, Lotte -
24 Februari 2005 - 10:13
Sophie:
Wat een andere wereld...die foto's!!! -
24 Februari 2005 - 12:00
Gré Venema:
hallo Annemarie,
Wat prachtig die foto's. De bergen zijn heel anders dan in Zwitserland.
Volgens mij aai jij die leeuw vrijer dan je ooit onze poezen heb geaaid. Of is dat voor de foto ?Wat een ervaringen, meid ! -
25 Februari 2005 - 05:22
Hein:
Zo, alweer bijna weekend! Ik ga zo naar de Beemster, lekker hele dag vergaderen. Goed weekend!
Kus, Hein -
25 Februari 2005 - 18:29
Een Jaloerse Zus......:
Hoi Ann,
ik reed van de week door een prachtig kerstkaartenlandschap (inclusief sneeuw) naar mijn werk, maar toen moest ik steeds aan jou denken. Ik ben toch wel een beetje jaloers op jou, lekker in de zon in een hangmat... Echt relaxt zeg! Het is dat ik geen vakantie kan nemen nu anders was ik je nu gelijk komen opzoeken ;)
Liefs Mir -
25 Februari 2005 - 23:47
Frank:
Je hoeft zeker ook niet te krabben, wel flex dan.
[i]Waarom zeurt iedereen in dit weblog over de temperatuur, terwijl ze in Nederland zeuren dat de temperatuur elk jaar stijgt :S [/i] -
26 Februari 2005 - 18:57
Jelle Idzinga:
Dag Annemarie,
Ik volg je berichten al een tijdje en mij is wel duidelijk dat je het echt naar je zin hebt daar.
Het is je gegund, want het was toch wel een duik in het diepe.
Waarschijnlijk een ervaring, die je nooit weer vergeet.
Bij ons op de Noordzijde is niet echt veel te beleven momenteel.....tuinafdeling is bijna klaar.
We blijven je volgen...
je Blokkercollega's -
27 Februari 2005 - 11:48
Rouanne:
heej annemarie!
echt gaaf die foto's! leuk, hoor! -
27 Februari 2005 - 13:28
Frans + Sietske Jansonius:
Beste Annemarie,
Dat was me een indrukwekkend weekend met al die wilde beesten!!
Vond je dit niet eng?
In de dierentuin vind ik dit wel aardig, maar zo in de vrije natuur...
En wat heb je veel gereden. Ook weer een stuk ervaring.
In ieder geval vermaak je je goed.
Frans en Sietske -
28 Februari 2005 - 10:24
Marije (je Nichie):
Super gaafe foto's man!
zo dicht bij die leeuwen. hoe doe je dat tog??
en die bergen daar joh Vet hoog!!
ik was je site in de klas aan het bekijken en ze vonden het allemaal heel tof en wouden ook HEEL graag naar Afrika toe!!
geniet lekker van je vakantie!:)kuss Marije